Happy walpurgis

Ja, valborg på engelska heter walpurgis, och det är skitfult. Så happy valborg a la uppsala! Idag finns ätstörningen bara liiite. Sockerfri cider, javisst. Nu blir det grillning och sen satsar jag på grillade marshmallows! Ha en fin valborg :)




I did it

Fick med mig lite godis från ica tillslut, och det gick ju bra. Finns inte så stort utbud på det icat så det blev inte svårt att välja liksom haha! Sen återstår ju bara det där med att äta det, jaa. Snart så! Just nu kollar pojkvännen på handboll, slutar om en halvtimme eller så. Då blir det godis och film! Dock hatar jag att jag en gång skulle kolla upp ungefär hur mycket kcal olila godisbitar innehåller, men gjort är gjort! Det kommer fortfarande vara gott, hoppas jag?! Är inte lika sugen på godis och sådär längre, och just lösgodis är så himla förknippat med att hetsäta och kräkas. Men inte i kväll :) kommer säkert bli gott.




Solig lördag

Hej på er finisar. Har varit och är en riktigt fin och solig dag idag! Jag har kollat på lite House som vanligt, snart är det slut haha! Sen var jag ute i stallet med mamma ett tag och pratade med hästarna och fixade till staketet i hagen såhär efter vintern! Så lite sol har jag fått iallafall. Just nu är jag påväg till pojkvännen, känns som att det är rätt vanligt att jag bloggar från bussen haha!? Iallafall, jag var inne på ica innan, tänkte att det är ju lördag och jag kanske är sugen på lite godis. Stod och kollade ett tag, funderade. Pojkvännen ville hellre ha chips, men jag är mer för godis än chips. Tillslut kunde jag iallafall inte bestämma mig och var tvungen att gå till bussen så det blev ingenting. Menmen, bättre lycka nästa gång. Vi kanske ska åka till icat hos min pojkvän och köpa nåt. Lättare om man inte är själv tycker jag! Så vi får se hur det blir, kanske får lite lördagsgodis ändå haha.







Snorunge

På väg hem till pojkvännen för att äta lunch, har varit på gruppbehandling. Grinade som en liten snorunge lol. Pratade om min mamma, lite saker hon sagt och gjort under veckan. T ex att hon ploclat fram matvågen som jag ställt undan, för att hon har börjat väga maten och räkna kalorier. Och en kommentar om att jag omöjligt kan ha den storleken på kläder som sa att jag har, även fast en kompis till mig som är lika lång osv (men smalare höfter & axlar) kan ha den - men hon är ju smal, säger mamma (Så sätter ätstörningstankarna igång: mamma tycker jag är tjock alltså). Kumpigt sagt av henne men jag vet ju att hon inte menade så. Iallafall så ja... jag vet inte riktigt vad jag försöker få fram. Är inte på topp just nu om vi säger så. Skäms typ, inte för att jag började grina egentligen, mer för att jag vet att det kan vara jobbigt att vara i närheten av någon som gråter/är ledsen och man liksom inte vet vad man ska göra, alltså skäms jag över att jag satte resten av gruppen i en jobbig situation, tror jag. Och för att det känns som att jag snackade skit om min mamma, borde sagt att det inte alls var så farligt egentligen. Men jag vet inte. Det här handlar väl om att jag sätter andras välmående osv framför mitt eget. Eller vad tycker ni det låter som? Det kanske är helt normalt. Inte roligt iallafall. Så nu ska jag försöka släppa det, ska hem och äta lunch och sen SKA jag och pojkvännen in till stan igen och äta frozen yogurt till mellanmål, ska inte banga för att jag mår dåligt och bara vill ligga i sängen, så det så.

Softy

Är sjuuuuukt taggad till 14.30 haha!!!! Ska träffa en gammal kompis (hemuppgift check) och gå till en ny "butik" i stan som öppnar idag - Softy frozen yogurt! Så blir froyo till mellizzzz. Woho. Lite nervöst att träffa min kompis också då hon nyligen fick reda på min äs osv, vet inte hur hon kommer bete sig haha... men det kommer nog bli bra! Hon var jätteförstående när jag berättade så det äe väl bara jag som nojar lite nu :)

Annars idag så har jag hunnit med frukost, skola, mellis, gym, post work outsnack och lunch! Sen har jag suttit i skolan ett tag och pratat med en klasskompis. Ska snaart röra mig ner mot stan.








Tror jag löste problemet jag haft med att träna/äta så det passar bra. Alltså, äter ju på bestämda tider och om jag tränar så att jag är klar kanske 1 timme innan jag ska äta nästa gång blir det ju lite klurigt. Man ska ju helst äta så snart aom möjligt efter träning, så köpte en liten proteinbar som jag tog direkt efter träningen och sen 1 timme senare blev det lunch. Dock var lunchen lite liten, så det gick kanske inte så bra ändå. Hm. Gammal bild på lunchen, hade den i en oglamorös matlåda och åt i skolan. Aja. Friskt vågat, hälften vunnet? Kanske. Går bättre nästa gång!

Godmorgon!

God morgon fina vänner. Vet att det är sjukt dålig uppdatering här men blogg.se-appen har inte fungerat alls och har inte haft tid och ork att plocka fram datorn, men nu har jag gjort det! Idag blir en lugn dag. Skönt det, hade en rätt dålig dag igår, först vägning - viktuppgång (vilket väl egentligen är bra men det känns dåligt ändå), sen ja, haha. En typiskt mig-grej: Slutade skolan 10, åkte hem, precis när jag klev av bussen så kom jag på att jag inte hade någon nyckel, så fick åka tillbaka in till stan, åka till mammas jobb och få hennes nyckel, sen var det dags för lunch så jag blev tvungen att äta på stan för hann inte hem, sen fick jag sitta och vänta ett par timmar i stan eftersom mina bussar är konstiga. Eller ja, bussarna från stan till "samhället" där jag bor går en gång i halvtimmen, men från "samhället" ut till mitt hus ute i skogen är det 5km och jag var verkligen inte på humör för att gå, och bussarna från samhället hem till mig går typ 4-5 gånger om dagen. Ja, det suger. I alla fall, slutade skolan 10 och kom hem 15.30, lagom kul haha.
 
Ja men idag då, har ätit frukost och sen inte så mycket mer. Ska kolla på något avsnitt av House och försöka klura ut vad jag ska äta till lunch. Tänkte tacos igår kväll men gud, har verkligen snöat in på tacos. Äta tacos 2-3 gånger i veckan är väl lite överdrivet. En av veckans hemuppgifter är att äta varierat. Hoppsan. Så måste hitta på något annat tror jag. Fast jag har blivit lite bättre på att äta varierat ändå tror jag. Om någon har något tips på goda maträtter så lämna gärna en kommentar!
 
Frukost: Yoghurt med hallon/melonmüsli och en Wasa ljus fullkorn med kalkon och paprika
 

Lördaaaagen

Tjoho! Dagen har varit bra. Beatrice (http://lifeofdreams.blogg.se) kom ju hit igår eftermiddag, vilket ni som läser hennes blogg vet eftersom hon är 100 gånger bättre på att uppdatera än jag haha! Dagenbörjade med frulle såklart, sen åkte vi in till "centrum" i hålan här där jag bor och gick en promenad i solen, sen köpte vi sallad på ica till lunch! Sen åkte vi hem till mig igen, bakade enorma chocolate chip cookies, åt mellis, segade lite. Sen blev det dags att börja fixa middag - grillat, woho! Och just nu sitter vi och pratar och mumsar kvällsmål, naturgodis! Sååå gott.

Frukost: havregrynsgröt med kvarg och hemmagjord äppelmos, rågstyrka med kalkon och grönisar



Lunch: sallad med matkorn, fetaost och kyckling



Mellanmål: Yoghurt/kvarg med banan


Middag: Grillad kyckling och grönsaker, sötpotatis och örtkeso


Kvällis: Naturgodis!!



Lunch och middag har jag ingen aniiiing om vad det innehåller egentligen. Ingen aning vad sötpotatis osv väger så jag kan ju inte uppskatta. Och kvällsmål vet jag innehåller en del, men det ska nog gå ner!

Food timeee

Kall och blöt tjej i dåligt klädval för dagen ska värma matlådor



sne är hon också. mobiljävel

Jävla idioter

http://metro.se/stockholm/agenturer-varvade-modeller-utanfor-anorexiklinik/EVHmdq!usmWe9K8xXHeg/

Åååh så arg jag blir.

Ont i fötterna!!

Vet inte varför men har sjukt ont i fötterna haha. Har gått på stan ett par timmar och letat presenter till mamma och pappa. Pappa fyller år idag och mamma på torsdag. Är lite orolig/fundersam över hur det blir med maten, pappa brukar inte komma hem förrän 7-8 på kvällen och jag äter middag klockan 6, resten av familjen oftast också. Vet inte om pappa kommer hem tidigare eftersom han fyller år, om vi ska ha någon speciell "födelsedagsmiddag" och om han då kommer hem 7-8, ska vi äta middag då? Isåfall måste jag ju äta två mellanmål på eftermiddagen/kvällen och inget kvällsmål utan middag då. Och kvällsmålet är min favorit ju haha! Aja. Ska ringa mamma sen och se hur det blir, om jag kan få ihop någon plan.

Annars idag så har jag varit i skolan, haft religion. Och jag och Ironexic hade fruktstund haha, standard!! Nu satte jag mig precis på bussen, ska hem och laga lunch! :)

Dagens frukost blev Röda bär/kokosyoghurt med musli och en macka med bregott och ost. Ful-bild



Food food food

Som jag skrev igår så såg denna dag precis likadan ut som igår! Riktig slödag. Men det är väl skönt det med ibland. Speciellt när mab alltid är trött. Har suttit och kollat på djurakuten och drömt om hundvalpar, sen kollade jag på nat geo wild, något program om komodovaraner. Ja kul liv haha!!! Ätit mat har jag ju såklart gjort också.

Frulle: Gröt med äppelmos, 2 mackor med ost/philadelphia och lite juice. La till mjölk i gröten efteråt.


Lunch: Vegetarisk korvstroganoff med bulgur


Mellanmål: Hallon/jordgubb/banansmoothie med linfrön, kokos och mandel


Middag: Grillad kyckling, klyftpotatis och grönsaker. Plus 1/2dl sås också, men det blir inte fint på bild haha



Goder afton

Planen för ikväll var att jag och D skulle gå på bio, men så blidde det inte. Vi kom/kommer inte iväg haha. Så det blir film här hemma och lite torkad frukt och nötter. Ett par chokladdoppade också såklart. Tror att det räknas som ett okej mellanmål för nötter+frukt är okej. Men endast choklad är inte okej, utan då måste jag ta macka/yoghurt/whatever till också. Så jag tänkte att nötter+frukt OCH lite choklad borde ju vara okej haha.

Dagen har inte varit speciellt händelserik. Har lagat mat, pillat med mobilen och slökollat på handboll på tv med D. Typ en standard söndag, fast det är lördag. Morgondagens planer ser likadana ut. Så är det väl att vara tillsammans med en sportnörd. När hans sport är på tvn är det inbokat utan att han måste säga något ens haha!

Lyxade till det med något så olyxigt som stuvade makaroner och vegetarisk falukorv till lunch! Och mängder med ketchup haha. Whops.




Vårtecken<3

Dagens mat

Ja här kommer maten då!
 
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, en macka med Bregott, ost och tomat.
La till mjölk till gröten efter bilden haha
 
Fm mellis: En apelsin och två hallonyoyos.
 
Lunch: Surdegstoast med kyckling, tomat och mozzarella.
 
Em mellis: Yoghurt med müsli och blåbär
 
Middag: Lax, bulgur med rostade nudlar i (haha?!? fanns färdigblandat att köpa), grönsaker och fetaost
 
Kvällsmål: 2 mackor med ost och gurka/kalkon och gurka, galiamelon

Hejhej bloggen

Godkväll! Gruppbehandling idag, vi har ju precis tagit oss in i steg 2. Två personer har fått sluta/hoppat av så nu är vi bara tre kvar, känns lite skumt, blir så himla mycket tid över liksom haha. Jaja. Steg 1 var att börja registrera vad vi äter, vägning endast en gång i veckan, äta regelbundet, äta tillräckligt, använda alternativa aktiviteter och problemlösning. Steg 2 riktar in sig mer på hur man ser sig själv, vem man är utan sin ätstörning, vad man värderar sig själv utifrån och sådär.

Efter gruppen gick jag runt lite på stan, åt lunch ensam (buhu haha), sen gick jag och mötte upp Olivia (http://blyertspennor.blogspot.se) och vi gick runt lite innan vi hamnade på ett café med en kopp te och satt där och pratade massor, sen blev klockan helt plötsligt 3 så vi gick vidare till ett annat café med lite bättre (läs lättare/mindre ångestfyllda) alternativ. Satt där och pratade en stund innan jag skulle åka hem och Olivia skulle iväg. Väl hemma hände det ingenting förrän det var dags att laga mat, sen stallet osv och nu har jag landat i soffan!

Gör ett separat inlägg för maten haha, blir så himla långt annars!



Kommer snart bli galen på dessa snea bilder. Provade kläder iallafall haha, känner mig töntig som fotar sådär haha

Sååå trött

Ja, inte den där konstiga tröttheten, utan bara vanligt vill-sova-trött! Men inte riktigt än, ska hitta på något till kvällsmål först. Idag klev jag upp 07.10 och åt frukost. Försov mig, måste gå upp 6 för att hinna till skolan. Så orkade inte åka, utan gick och la mig igen, whops. På eftermiddagen tog jag mig in till stan iallafall för att gå på anhörigmöte med mamma på ätstörningsenheten. Hade hört det mesta från behandlingen redan men dom sa ändå vissa bra och intressanta grejer, till exempel att kriterierna för äs-diagnoserna ska ändras nu i maj. Annars har det inte hänt så mycket idag.

Frukost: Yoghurt, musli, polar extrem (?) med kalkon och gurka, apelsinjuice. (fick bara i mig hälften av juicen, sjukt mätt.)




Fm-mellis: 1 jordgubbsyoyo och resten av apelsinjuicen (vaknade precis till mellistid men orkade inte fixa nåt. För lite men likvärdigt som en frukt typ)




Lunch: Lax med vitlöksphiladelphia, couscous, broccoli och sallad med fetaost




Em-mellis: 1 dubbel polar extrem med ost, gurka, sallad och kalkon

Middag: 12 bitar sushiii




Nuuu ska jag hitta på nåt till kvällis sen är det sängdags!

Bra daaag

Hej hej. Så dålig jag är på att uppdatera!! Ja, kan väl säga att jag börjat äta kyckling på allvar nu. Det blev så! Imorgon ska jag testa på fisk också, det blir lax.

Idag har varit en bra dag iallafall. Tror att den där sjuka tröttheten börjar ge med sig, skönt!!! Vaknade upp hemma hos min pojkvän, åt frukost i lugn och ro, fipplade lite med mobilen, funderade lite, och sen var det helt plötsligt dags för lunch. Så jag lagade mat, kokade en portion matkorn enligt förpackningen, och ja... det blev 1,25dl färdigkokt haha. Inte ens hälften av vad jag ska ha... Så fick ta en knäckemacka till det, men det går ju det med! Sen då, jaa. Jag åt lunch, åkte hem, handlade mat med mamma, hem och äta mellis, gick ut och red och pysslade med min fina pålle (gud har inte ridit på 8 månader typ. hoppas på att komma igång igen!), sen in och laga middag, duscha, ansiktsmask, myste med yollibox och gamla Houseavsnitt, fixade matlåda till imorgon och sen kom min pojkvän hit och här är vi nu. Dags att sova också!

Lunchen, kycklingfile, matkorn, knäckebröd med bregott och ost, örtkeso och grönsaker









Toppenhelg!

Tredje försöket att skriva det här inlägget nu, blogg.se-appen suger! Iallafall så har jag haft det jättebra hos Bea. Kom dit vid 5 i fredags och vi började laga mat. Den stora utmaningen alltså. Och vad var det då? Jo, kyckling, efter fem år som vegetarian. Det var läskigt, första tuggan var svårast men det var gott faktiskt så det gick ner! Har funderat ett tag på att testa att börja äta kycklig/fisk men har inte kunnat förmå mig att göra det själv, så det var ju ett bra tillfälle!

Kycklingfilé, couscous, grönsaker och avokado/kesomix (ni som läser Beas blogg känner nog igen den här rätten haha)


Sen satt vi och pratade tills det blev dags för kvällsmål och sedan sängen! Igår klev vi upp strax efter åtta och fixade frukost, hallon/vanilj-davosgröt med kiwi och Fröfria med lätta, ost och tomat/keso och tomat.



Sen for vi in till Stockholm, vi fick äta lunch på tåget in. Blev en sallad med couscous, kokt ägg, fetaost och creme fraiche-sås! Sen gick vi runt och provade klänningar och solglasögon tills det blev dags för mellanmål, då mötte vi upp en tjej som Bea har pratat litegrann med och hennes klasskompis, och så hamnade vi på Yogurtshoppen! Tog choklad/ananas/jordgubb, supergott! Kan inte vända på bilden haha...




Efter det köpte vi lite grönsaker och sen for vi hem till Beatrice igen och gjorde tacos! Sååå gott.

Tortilliabröd, quornfärs, gräddfil, tacosås, avokadomos och grönsaker x2


Sen satt vi och pratade ett tag tills jag åkte hem. Idag blir och är en lugn dag, är helt slut i både kropp och knopp, men det är det värt! Har varit en superbra helg!

Snea bilder...

I galleriet på mobilen var bilderna rättvända men när jag la upp dom här blev dom snea. Kul med bra mobil och bra app och sådär haha...

Förresten! Imorgon ska jag hem till fina Beatrice och stanna i ett par dagar, det kommer säkert bli kul och mysigt som alltid när man är med Bea. Och för er som missat det, hon har bytt blogg!

-> http://lifeofdreams.blogg.se/

Jag och Bea har dessutom planerat in en superutmaning för mig till morgondagens middag. Är livrädd men det ska nog gå bra! Ni får höra om det imorgon, stay tuned!

Apr. 05, 2013

Godkväll fina damer (och herrar?)!

Idag var det gruppbehandling, som varje torsdag. Och det var... lite jobbigt. Har inte gått så himla bra den senaste veckan. Eller speciellt sen i tisdags, då jag skulle sluta räkna kalorier så nogrannt. Det är skitsvårt och tror jag överräknar pga det och alltså äter lite för lite. Plus att min aptit är obefintlig, ingenting är lockande eller gott, ingen inspiration eller ork till att laga något kul osv. Eller ja, kan tycka att något är gott i början sen efter ett tag blir jag så äcklad att jag inte kan äta upp. Därför har jag safeat med yoghurt och mackor till lunch/middag några gånger osv.

Annars då? Ja, när jag kom hem så åt jag lunch sen la jag mig och sov i soffan. Upp och äta mellis, soffan, sen lagade jag middag. Något lite annorlunda än vad jag ätit på sistone, och det var ju kul och bra haha!

Så standardfrukost: Yoghurt, musli och en macka (kneipp?) med bregott, ost och tomat



Fm mellis: 1 äpple

Lunch: Ris, sesamnuggets och chilisås



Em mellis: Yoghurt och musli

Middag: Linssoppa, 1/2 frisk&fröig med becel, ost och gurka, 2 runda grovråg-knäcken med becel, ost och gurka/philadekphia, gurka och örtsalt




Kvällis: Yollibox choklad!!!! Så god.




Den oövervinnliga tröttheten

Att vara trött är ju inget konstigt. Men den här tröttheten, den är helt sjuk. Spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover, är ändå helt slut. Inte slut, trött och seg i kroppen för att man ätit för lite, för den känslan vet jag. Men nu, det känns som att jag sovit 3 timmar dom senaste 4 nätterna, jämt, varje dag, hela tiden. Och då har jag sovit allt mellan 7 och 12 timmar dom senaste två veckorna. Aldrig under 7 timmar, oftast 8-10. Ja man kan bli trött för att man sover för mycket också, men det känns inte så heller. Och samtidigt som jag är så trött så har jag vissa dagar massor av energi och vill göra saker. På grund av att våren är på väg kanske? Problemet där är att min behandlare säger att tröttheten är pga att kroppen håller på återhämta sig efter svälten nu, och att jag ska ta det lugnt och vila mycket. Känns skittråkigt nu när jag ibland ändå har energi och lust till att göra saker för första gången på väldigt länge. Men ja, tröttheten går väl över fortare om jag tar det lugnt.

Idag ha jag inte gjort någonting. Klev upp 9 och åt frukost, gick och la mig, klev upp 12 och åt lunch, gick och la mig, klev upp 15 och åt mellanmål, gick la mig, klev upp 18 och åt middag, sen lyckades jag stanna uppe faktiskt. Åkte in till stan och mötte upp D när han slutade jobba och åkte hem till honom. Och här är jag nu. Snart är det väl dags att sova igen också haha.

Apr. 02, 2013

Idag var jag på idividuellt samtal med min behandlare. Hon tyckte att jag skulle radera appen jag använder för att räkna kalorier och gå över till att bara göra en snabb överslagsräkning eftersom jag ändå vet hur mycket tex 1 dl av det och det innehåller. För att släppa lite på kontrollen, det är onödigt att veta exakt på tiotal och ental hur mycket kalorier det är. Man behöver självklart inte veta alls hur mycket kalorier det blir, men dit kommer vi så småningom haha. Ska iallafall försöka med det nu!

Lyckades försova mig i morse så det blev inte frukost förrän 10.45, sen lunch vid 14 pga mötet och sena frukosten såklart, vilket betyder att det bara blir 2h mellan lunch - mellis och mellis - middag. Så det blir tight. Och så var det ju det där med att planera i förväg - ska äta mellis om en timme ungefär vilket betyder att jag måste köpa något på ica eftersom jag ska till min kompis och pojkväns replokal. Så så får det bli!

Dagens frukost: 1 portion gröt med äppelmos och mjölk, 1 gott&gräddat med becel, ost och paprika.



Lunch: Bento box! Ris och grönsakswok + 4 bitar sushi och ingefära