Bra dag

Ja man kan väl säga att det varit en bra dag enligt behandlingen. Känns som att jag inte gjort något annat att äta idag! Jo jag var ju i skolan en sväng då. Hade psykologi. Imorgon är det tidig morgon igen då och behandling.

Har ätit Yollibox mango nu ikväll, jag är inte direkt kräsen men den var inte så jättegod. Den var okej men hade lite konstig eftersmak. Choklad är godare! Slänger upp dagens mat här. Det enda jag gör är ju i princip att äta så har inte så mycket annat att blogga om! Det går sådär att följa mattiderna. Middagen blev en timme sen för att jag somnade på soffan, men annars har det gått bäst hittills idag! T ex igår åt jag frukost kl 2 och då är det lite svårt att klämma in 6 måltider lol.

Frukost: yoghurt, kvarg, äpple.



Fm mellis: 1 skiva ananas, 2 riskakor

Lunch: couscous med stekta veg. baconbitar, tomat, champinjoner. Kokt broccoli.



Em mellis: "Chokladmousse" av äggvita, kvarg och cankao med kokos och kashi goleanflingor, 1 äpple med pb2



Middag: Bulgur, veg. falukorv och paprika+tomat



Kvällis: Yollibox mango (inte hela lådan haha)




Usch det känns som jättemycket. Skäms lite för att lägga upp det här.

Jaha...

bilden kom inte med i förra inlägget haha!




Hallåhallå

Just nu sitter jag på Ds jobb. Åt mellizzz (en apelsin) för en stund sen. Idag var det ju behandling. Det gick bra osv, vi pratade mer om det här med att äta regelbundet och fick även ett matschema, som vi inte behöver följa än egentligen, det var mer för att se hur en normalportion faktiskt ser ut. Annars iag så har jag ätit frukost, varit på gymmet, ätit mellis, köpt batterier till min våg, ätit lunch och mött upp Ironexic för att sen gå till ätstörningsenheten. Man hinner med så mycket när man kliver upp tidigt haha!

Här är min frukost iallafall då, havregrynsgröt med yoghurt, äpple och kanel.

Le garderob

Har varit tomt här då jag har varit hos min farmor i ett par dagar. Just nu är jag på jobbet, ska öppna garderoben om en kvart. Är ensam i garderoben så jag ska spendera min natt med att läsa och äta äppelklyftor. En klyfta var tredje timme? Lol nej då. Har faktiskt två äpplen med mig.



Överbelastad hjärna

Är påväg hem från behandlingen just nu. Gud vad mycket som händer på en gång. Hemuppgifterna tills på måndag eftermiddag är väga sig EN gång på måndag morgon och sen ställa undan vågen så att det blir krångligt att plocka fram den (slipper iallafall väga mig på enheten!), äta 6 ggr/dag med max 3h mellanrum (de helger jag jobbar och inte kommer hem förrän 5 på morgonen måste jag äta var tredje timme på natten också! huhhh), skriva ner allt man äter, vart någonstans, om man tyckte att man tappade kontrollen, om man kompenserade och övriga tankar osv (det kommer vi göra genom hela behandlingen), sammanfatta veckan med antal hetsätningar, kompensationshändelser, bra dagar och vikt, OCH! Att inte kompensera.

Men det är väl så det måste vara, deras behandlingsmetod verkar fungera så det är väl bara försöka hänga med och göra så gott man kan haha... inga mer sovmornar för mig, måste gå upp senast 8 för att hinna få i mig alla måltider... ja om jag inte drar ut på hela schemat tills mitt i natten men det låter inte jättetoppen heller. Det kanske blev rätt förvirrande och osammanhängande men så känns det i min hjärna just nu också så det är väl inte så konstigt!

Dålig bild på min frulle idag då, ett päron med kvarg (Ny kvarg från Lindahl's!) och ett kokt ägg.




Skitdag

Eller skitliv kanske? Det enda jag gör är att sitta i soffan och kolla på tv, planera vad jag ska äta/inte äta och hetsäta typ. Hatar min svaga, trötta kropp och min störda hjärna. Hatar att bo hemma för blir så himla triggad av min lillasyster (hon äter typ ingenting) och hatar att min mamma medvetet försöker provocera mig. Pratar om hur mycket jag äter, säger vid middagsbordet att tyvärr är bullarna slut för Amanda åt upp alla. Ja vi får väl köpa nya imorgon, hoppas vi andra hinner få en bulle också då hehe. Hehe. Vi får väl köpa så många bullar att hon inte orkar äta upp alla på en gång. Hehe.

Mysbrunch

Wiho, min hunger är tillbaka och tanden gör inte alls lika ont längre! Firar det med lite brunch tillsammans med pojkvännen. Nybakat bröd (inte scones men typ lika) med ost och mjukost, kokt ägg och äpple, kanel & russinte!




På bussen

Tjoho! Just nu sitter jag på bussen in till stan, behandling idag ju! Är supertrött men har faktiskt sovit rätt länge inatt. Fast har ju vaknat flera gånger också. Försökte ringa tandis typ 5 gånger i morse men det kom aldrig fram, är väl nåt fel på deras telefon eller nåt... ska försöka efter gruppen igen haha.

Dagens frukost då? Havregrynsgröt med yoghurt och lite lingonsylt. Var faktiskt hungrig när jag vaknade men det övergick rätt fort till... ja, vad ska man kalla det. Är inte direkt illamående men verkligen inte hungrig eller sugen. Mätt?? Inte riktigt så heller. Min mage är inte så glad efter all alvedon jag tagit haha.




Buon giorno

Klev upp kl 9 och ringde till Folktandvården i uppsala som skulle ha öppet på helger, det var någon telefonsvarare som sa att det var stängt men att om det är akut tandlossning eller extrem tandvärl så ska man ringa ett annat nummer till en annan akutmottagning, men ja hur vet man vad som räknas som extremt? Det är ju inte som att jag ligger och skriker och gråter men ja. Kör vidare på massa alvedon och ringer min lokala folktandvård imorgon haha.

Jag mår typ konstant illa nu, men åt frukost för ca en timme sen iallafall. Har även gått en liten promenad med hunden, men nu är jag tillbaka i soffan haha. Är yr och illamående. Men varför det är så är ju inte direkt något mysterium. Imorgon är det dags för gruppbehandlingen igen iallafall. Hoppas det inte blir något mer strul nu så att vi kan träffas 2 gånger i veckan som planerat. Det behövs.

Dagens frukost blev yoghurt och kvarg med 2 gula plommon!




Ze pain

Åååh jag ser ut som en halv blåsfisk i ansiktet. Ena kinden är helt uppsvälld ut. Charmig. Sa till chefen att jag inte kan jobba inatt, för att 1. jag knappt fått sova.något inatt, 2. jag skulle aldrig orka springa runt på jobbet och dessutom vara trevlig hela natten när det gör såhär ont + att jag knappt kan äta så skulle bara inte palla, och 3. måste ta mig till tandis imorgon, dom har akuttid mellan 9-11 på morgonen och om jag jobbar kommer jag hem kl 6 på morgonen och ja det vore jävligt jobbigt bara haha. Sova en halvtimme typ och sen åka in till stan igen.

Det enda jag fått i mig idag är tomat&basilikasoppa och en lingongrova med hummus och grönsaker. Gurkan var förövrigt en dålig idé, pain. Ja nu handlar bloggen mest om min tandvärk men så får det vara. Vet att jag borde försöka äta mer osv men har verkligen ingen aptit. Tror jag ska försöka få i mig lite yoghurt nu, och sen är det ju middag sen. Kanske köper mer glass till ikväll haha, det gick ju bra att äta iallafall.

Nej usch jag är så tråkig just nu men det gör verkligen ont och tar all min energi osv.




Udda kombinationer var det, ja.

Min visdomstand dödar mig så googlade lite och tydligen så borde jag fixa akuttid hos tandläkaren och dra/operera ut tanden. Livrädd haha. Lyckades få i mig en till skål med yoghurt och sen däckade jag i soffan. Vaknade lagom tills vi skulle laga mat, jag körde på den lättuggade kombinationen potatisgratäng, stekt ägg och överkokta haricot vertes. Jag är en riktig gourmand alltså. Nä men nån soja/quornfilé som man måste tugga massor var inte så frestande. Sen åt jag Yollibox choklad framför Jorden runt på 80 dagar. Glass funkar riktigt bra mot tandont haha.




Pillertrillare

Alltså min tand/tandkött blir bara värre och värre. Har vaknat typ 100 gånger inatt för att gå upp och ta alvedon. Tabletterna tog slut och har bara äckliga brustabletter kvar haha... Tog mig upp till skolan ändå, kom för sent i och för sig men jaja. Kollade på någon dokumentär om en nunna och nu ska jag hem igen. Och sova. Idag blir min första fredag hemma ensam (förutom familjen) på 3-4 år, förutom typ 2 gånger kanske. Skitjobbigt och har ingenting att göra. D (pojkvännen) ska lana. Och jag ska väl sitta i soffan som vanligt. Varje dag. Gud så tråkigt.

Dagens frukost blev en kopp te, 1 glas med alvedon brustablett och en skål yoghurt med kashi golean. Fick inte i mig apelsinen. Fick surpla (???) i mig yoghurten och typ mala flingorna mellan tänderna, kunde knappt gapa i morse. Och aptiten ligger på noll. Ja usch vad gnällig jag är, men det gör asont haha. Måste till tandläkaren eller nåt.




Ja men brunch då?

Riktig sen frukost idag igen. Behandlingen blev som sagt inställd idag så kom inte upp ur sängen förrän nu! Har precis ätit frulle (eller brunch då?) med pojkvännen framför Lyxfällan haha, inte superkul men ja. Händer inte mycket idag, som alltid. Ska ta mig hem sen någon gång bara.

Frukost blev yoghurt med russin, ½ banan och kanel, och en GottGräddat med philadelphia vitlök&örter och gurka, i brist på flingor/musli till yoghurten haha. Dålig bild!




Ananas

Tror jag sa att jag inte varit sugen på någonting alls idag i förr inlägget? Isåfall ljög jag. Är sjuukligt sugen på ananas. Ändå har jag ätit det i flera dagar haha. Har en bit ananas hemma men nu är jag ju hos pojkvännen haha. Fan. Meeen, imorgon blir det ananas whopwhop. Hatade ananas förr men nu är det typ det bästa jag vet.

Någon som vill räkna hur många gånger jag skrivit ananas i det här inlägget? Haha puss och godnatt på er nu.

Chopsticks

Dom ringde från ätstörningsenheten tidigare, gruppen är inställd imorgon eftersom behandlaren är sjuk igen, precis som förra torsdagen. Frustrerande när man bara vill komma igång liksom, men finns inte mycket att göra åt det! Placera behandlaren i ett desinficerat skyddsrum 24/7? Nja haha. Men, slipper vägningen imorgon då haha. Förhoppningsvis har hon inte tänkt att vi ska väga oss på måndag då istället utan nästa torsdag, så kanske jag kan prata med henne om det på måndag då. Har haft 1000 tankar om att "yes nu hinner jag gå ner lite i vikt tills nästa torsdag. Såhär ska jag äta och såhär ska jag träna" Jaha. Och vad skulle det vara bra för? Går jag ner nu så måste jag ju bara gå upp det igen. Hatar min hjärna, men vill ändå fortfarande gå ner i vikt.

Men okej, till rubriken. Har haft noll hungerskänslor idag, så drygt. Det blir ju inte direkt roligare att äta om man inte ens är det minsta hungrig. Men det spelar ingen roll. Så dagens middag blev wokgrönsaker med nudlar, lite chilisås och japansk soja! Ville vara lite festlig så åt med pinnar haha.




Frukost at last

Får man ens kalla det frukost när man äter kl 13? Bestämde mig för att vara hemma idag, vaknade 09.30 och ja, vid 13 lyckades jag bestämma mig för att gå upp och äta "frukost". Det händer inte mycket idag, ska fixa naglarna, kolla på masterchef, och ikväll åker jag hem till pojkvännen så det blir närmare till stan imorgon. Ska till äs-enheten kl 9, och om jag sover hemma måste jag kliva upp 6 och sen fördriva en timme i stan, sover jag hos pojkvännen får jag en timmes sovmorgon haha.

Jaja, dagens frukost/lunch då! Yoghurt och kvarg med vaniljpulver, toppat med färsk ananas och Kashi GoLean crisp cinnamon crumble




Sleepless

På torsdag är det vägning på äs-enheten kl 9 på morgonen. Jag åker hemifrån kl 7, och då är det alltså meningen att jag ska äta och dricka innan vägningen? Känner just nu att nej, det går inte. Beroende på hur mycket man äter och dricker kan det ju skilja flera kg på vågen. Känner även att jag bara borde äta ½ portion gröt till frukost imorgon. Ta laxermedel nu så dom verkar imorgon också. Och så borde jag ha spytt där vid 23.45 när jag fick för mig att äta en semla, en mazarin och en skiva ananas extra. Inga mängder direkt, men jag var inte ens sugen, inte hungrig. Men det var ju faktiskt bara fettisdagen i 15 min till och man måste ju passa på när det är "okej"! Och när jag ändå var igång så varför inte ta nåt mer också.

Har typ planerat att vara hemma från skolan imorgon (värt att skolka en dag när man har 2 lektioner/veckan. Det blir liksom 50% haha) så jag kan kliva upp sent, låta bli att äta så länge jag kan och träna massor. Och det låter ju.... skitdåligt faktiskt. För så ska det inte vara.

Behandlaren sa att allt kan kännas jobbigare och att det känns som att man blir sämre i början av behandlingen, eftersom man måste skriva ner allt man äter, tankar osv och visa det för någon annan, att man kanske skäms för att man hetsåt och måste skriva upp det. Och ja, där kan jag ju instämma.

Ville bara få ur mig det där, förlåt för att jag är negativ. Nu måste jag verkligen försöka sova för annars kommer jag hamna i köket igen.

Sååå trött

Allltså jag är så trött hela tiden! Irriterande. Sov ändå 7 timmar inatt för en gångs skull, men var ändå astrött när jag skulle upp. Åkte in till stan och träffade Bea, och sen hem igen och somnade i soffan i 2 timmar. Skulle lätt kunna somna igen nu också. Haha jaja, åkte ju in till stan och år lunch med Bea, jag åt sushiiii. Mums. Sen gick vi in på ica och jag hittade äntligen Yollibox!!! Woho, ska testa det till kvällsmål.

Just nu sitter jag i soffan och segar bara. Ja, som vanligt alltså. Åt middag för ett tag sen, det blev bondomelett (omelett med potatis och korv, sojakorv i mitt fall) , älskade det när jag var liten men det var jättelängesen jag åt det. Gott iallafall!




Hoppsan

Glömde blogga mer igår, efter behandlingen kom jag hem och däckade i soffan haha. Så trött. Iallafall så fick vi en bunt med papper att fylla i. Ett häfte (om depression, matvanor, självbild) fyllde jag i senast för 12 dagar sen, men hey varför inte göra det igen?! Nej men antar att det blev så för att gruppstarten blev uppskjuten så mitt häfte var inte superaktuellt längre eller nåt.

Jaja, idag då? Har nyss ätit frukost och fylltbi matdagboken vi fick på gruppeen igår. Snart ska jag knalla iväg till bussen för idag ska jag träffa min fina Beatrice (http://www.slowlyforward.blogg.se), wiho. Och vi ska luncha. Och apropå det så har jag bråttom nu, men vi hörs sen!

Frukost: havregrynsgröt med keso och äpple, kanel,russin&äppelte.




Aj

Godmorgon finisar. Har sovit 3h inatt, är skittrött haha..... Sitter iallafall på bussen till skolan nu, har egentligen inga lektioner på måndagar men vi har någon temadag idag, "Framtidsdagen". Arbetsförmedlingen och Uppsala universitet kommer och pratar, och det kommer vara CV-skrivarworkshop. Och sen 13.30 ska jag iväg till behandlingen som börjar idag! Är lite nervös nu.

Har skitont i en visdomstand (eller ja, tandköttet runtom) och det suger. Allt gör ont haha, prata, tugga, andas. Nej okej, jag kan andas. Men allt annat gör ont. Fick tvinga i mig frukosten trots tandont och illamående. Förr var jag alltid jättehungrig på morgonen, har alltid varit en sån som kan gå direkt från sängen och äta frukost. Men nu går det inte lika lätt. Kunde även alltid dricka te till frukosten förr men nu är det inte så lockande, får typ hot flushes haha. Är väl i klimakteriet eller något haha (eller nja). Aja.

Dagens frukost blev havregrynsgröt med keso och ananas! Plus ett glas light svartvinbärssaft.




Blogg.se appjävel

Vill ha tillbaka min dator, buhu. Appen suger! Skrev värsta inlägget men det försvann. Och i förra inlägget så försvann ju bilden, så slänger upp den nu också.

Även idag har jag typ bara sovit. Kuuul liv. Nej men det behövdes. Sovit jättedåligt hela veckan och jobbat hela natten. Dock blir det väl inte så lätt att sova ikväll då, men jaja. Det är det ju ingen annan dag heller!

Dagens middag blev pasta med champinjosås och sallad.






Det här ovan är det enda jag har ätit idag hitills, men ska göra något till kvällsmål nu... Alltså allt känns mycket jobbigare när jag har ätit mindre än vanligt en dag, typ för att jag vet att jag måste börja äta ännu mer, och då är det svårare om jag ätit mindre en dag för då blir det större skillnad när jag sen ökar. Eller nåt? Är förvirrad och vet inte om det där makes sense men ja. Typ sådär. Nu ska jag göra nåt att äta som sagt och kolla på Easy A.

Tröööött

Gud vad seg jag är i kroppen idag. Känns som att jag har kört värsta träningspasset. Förstår inte varför, för det var väldigt lugnt på jobbet inatt. Aja, kom i säng vid 5 i morse och nu har jag krälat ur sängen och ätit frukost! Så mycket mer kommer inte hända idag. Som vanligt alltså! Imorgon börjar behandlingen hoho, äntligen. Efter sådär 5 månaders väntan. Är inte nervös just nu men det kommer nog tills ikväll!


Dagens frukost: Yoghurt och kvarg med vaniljpulver och massa färsk ananas. Sååå gott!

Seg dag

Ja herregud. Efter frukosten kollade jag på tv ett tag, läste bloggar, städade lite. Sen la jag mig och sov i två timmar, gick upp, hade en minihets ("subjektiv hetsätning", några mackor, några kakor, nån näve godis), blev äcklad och skämdes, gick och duschade, la mig och sov 2 timmar till, upp och äta middag, sminka mig och klä på mig, och nu är jag påväg in till stan för att jobba hela natten. 21.30-03.30 men vi är aldrig klara förrän 04.00 så ja. Så har mest sovit idag haha. Men måste göra det när jag ska jobba.

Man kan väl säga att hetsen var "okej" för annars skulle jag legat 700kcal under mitt vanliga intag eftersom jag bara hunnit med frukost och middag. Känns skitdumt att tänka så men ja? Har ju inte direkt ett stillasittande jobb heller så borde egentligen äta lite mer på jobbdagar, men det är ju lättare sagt än gjort. Jag tänker så nu, så känns det mindre dåligt.

Middag blev iallafall ris med sötsur gryta med champinjoner, zucchini, bambuskott och sojagrytbitar.


Guten morgen

Jag och D (pojkvännen) gick och la oss vid 22 igår kväll för båda var så trötta. D somnade på 5 minuter, och jag... ja vid halv 3 tror jag. Och så vaknade jag halv 10 idag haha... brukar aldrig vakna före 12 typ på helgerna. Drömde konstiga drömmar hela natten och vaknade flera gånger också, men kommer inte ihåg vad jag drömde, eller jo. En sak, vet inte om jag drömde, men jag slog mig själv på armen av okänd anledning och det gjorde ont, så då måste det väl varit på riktigt ändå? Aja! Nu ska jag försöka få liv i D.

Dagens frukost: havregrynsgröt med keso, äpple och kanel.


Sushi love

Bästa lunchen idag, sushiiii! Love it. Efter frukosten hade jag en del kompensationstankar om att dra ner på lunchen osv eftersom att det är fredag och jag är ledig fråån jobbet, och fredag = godis, chips osv. Men nej, köpte 10 bitar sushi! Om jag skulle dragit ner på lunchen, som inte ens är fullständig än, så skulle det blivit typ ett äpple och ett knäckebröd lol (kalorimässigt). Och det duger inte.
Har inte så mycket mer att skriva, kom precis hem och sitter i soffan och slöar nu.


Frullebulle

Sitter och äter frukost nu, är inte hungrig för fem öre på mornarna längre. Men spelar det någon roll? Nepp, bara trycka i sig frukosten! Inte hoppa över måltider.

Ska gå till bussen snart, jag har ju bara skola två dagar i veckan (om det inte händer nåt speciellt, t ex temadag nu på m

åndag haha) och en av dom dagarna är idag! Jag har religion och vi ska på studiebesök i någon kyrka! Utöver det har jag inga planer direkt. Fredag kväll och jag jobbar inte, så ska väl bara sega och kolla på film med pojkvännen.

Havregrynsgröt med jordgubbar och keso :) och ett glas light svartvinbärssaft.

Mmmmm

Sitter just nu och äter kvällis. Yoghurt/kvarg med pepparkaksgrydda toppat med en clementin, och en banan med pb2, plus en kopp med plommon/kanelte!

Just nu bloggar jag från min mobil, då min dator är på lagning och ja vem vet hur länge det dröjer innan jag får tillbaka den! Så inläggen och bilderna osv blir inte så jättefina för tillfället, men det överlever man väl ett tag? Nej men, nu ska jag äta upp kvällisen :)

Middag

Dagen går riktigt långsamt idag. Har varit ute i stallet och mockat osv, cyklat på träningscykeln i en halvtimme och lagat middag. Rotfrukter i ugn (kålrot, rotselleri, palsternacka, morot, potatis), quornfilé, curry-kvarg och sallad. Ursäkta den dåliga bilden haha!

Resten av kvällen ska jag inte göra så mycket. Sega i soffan, kolla på tv, äta kvällsmål. Inget speciellt alltså haha!


Inställt

Idag hade jag tänkt börja blogga här i samband med att behandlingen på ätstörningsenheten började, men i morse fick jag ett samtal om att behandlaren var sjuk. Jaha. Behandlingen börjar på måndag istället. Men jag börjar idag ändå! Har inte så mycket att skriva dock. Efter telefonsamtalet i morse gick jag och la mig igen, klev upp vid 12 och
åt frukost.
Yoghurt, keso, 2 clementiner och Kashi GoLean Crisp Cinnamon crumble :)